Probiyotik Peynir Mayası ( 1 Kutu )

0,00
Marka : Doğadan Bizim
İndirim Oranı : %20 İndirim
Fiyat : 15,00 TL(KDV Dahil)
İndirimli : 12,00 TL(KDV Dahil)

5 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

Bizim Probiyotik Peynir Mayası Ürün İçerik Bilgisi

1.Mikrobiyal peynir mayası

2.Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius

3.Streptococcus thermophilus

4.Lactococcus lactics ssp. lactis

5.Lactobacillus helvetius

6.Lactobacillus casei

 

Telefonla Sipariş

ADET

Artır Azalt
Tavsiye Et

Ürün Mayalama Bilgisi

1     Sütü 70 Dereceye Kadar Isıtınız Ve Ocağı Kapatınız

2.    Mayalama sıcaklığı olan 36-38 dereceye kadar Hızla soğutunuz.

3.    36 – 38 Derece Mayalama Sıcaklığındaki Sütün İçine Mayayı Katarak Karıştırınız.

4.    Mayaama Süresince 36-38 Derecelik Isıyı Sabit Tutmak İçin Kabınızın Etrafını Isısını Kaybetmeyecek Şekilde Sarınız.

5.    Mayalama süresi 1- 1,5 Saatten Sonra Süt Pıhtılaşacaktır.

6.    Bu Pıhtıyı Bıcak İle Enine ve boyuna dilimleyiniz.

7.    Temiz Bir Süzmeye Uygun Beze Dilimlediğiniz Parçaları Aktarınız.Bezi Kapatıp Üzerine Ağırlık Koyarak Suyunu 2 Saat Süzünüz.
8.    Peyniri İstediğiniz Kalıp Boyutlarında Dilimleyerek Salamura İçine Koyunuz.1 Gün Sonra Tüketebilirsiniz.

 

Salamura Tarifi :

1 Litre Suyun içine 150 gr. İyotsuz Tuzun ( Tercihen Kaya Tuzu ) Karıştırarak Eritiniz. Salamurayı Kaynatıp Soğutmanız Tavsiye Edilir. Su Olarak Süzülmüş Peynir Altı Suyunu Kullanmanızda Önerilir.