Diarebiotik Prebiotik Yoğurt Mayası
Diarebiotik Prebiotik Yoğurt Mayası
Diarebiotik Prebiotik Yoğurt Mayası

D-biotik Prebiotik Yoğurt Mayası

İçinedekiler: Prebiotik Lif (İnülin), 1750 mg. Starter kültürler
 (Lactobacillus bulgarius,

Streptococcus thermophilus,

Saccharomyces boulardii,

Bifidobacterium infantis,

Bifidobacterium longum,

Bifidobacterium animals ssp.lactis, 
Bifidobacterium bifidum,   

 

ARTIBİOTİK DİAREBİOTİK PREBİOTİK mayası ile size farklı seçenekler öneriyoruz.
 
1. SEÇENEK DİAREBİOTİK PREBİOTİK YOĞURT MAYALAMAK 
DİAREBİOTİK Prebiotik Yoğurt Mayalama Bilgisi
1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
Çiğ sütü mutlaka bir iki  taşımlık diye açıklanan deyim  ile gözlemleyerek
kaynatınız. Bu kaynatma yaklaşık olarak 80-90 dereceler arasındaki bir sı-
caklıktır. Bu süre tencerenin ,ateş sıcaklığının  ve ocağın özelliklerine göre
uzar veya kısalır. Pastörize günlük sütleri isterseniz tekrar kaynatabilirsiniz.
Bir ölçüde sütün suyunu uzaklaştırmış olup ,katı bir yoğurt elde etmek için bir
yöntem olarak deneyebilirsiniz. UHT sütü ise yüksek sıcaklıklarda pastörizas
yon ve yüksek basınçlardaki homojenizasyon işlemlerinden dolayı önermi-
yoruz.
 
2. Mayalama sıcaklığı olan 45-47dereceye kadar soğumasını bekleyiniz
Bu sıcaklıkların tespiti için en kesin yöntem olarak mutlaka termometre edin-
menizi öneririz. Diğer yandan eğer termometreniz yok ise geleneksel olarak
yapılan serçe parmak yöntemi ile sıcaklık kontrolü yapabilirsiniz. Sütten
alacağınız 1 yemek kaşık sütün içine serçe parmağınızı batırınız. Parmağı-
nızın çok yanacağı ama ancak 10 saniye dayanacağınız sıcaklık ortalama
olarak 45-47 derecedir.  Genellikle yapılan hata ılık sıcaklığı mayalama sı-
caklığı olarak kabul etmektir ki bu sıcaklık 40 derecelerinde altında bir
sıcaklıktır. Bu düşük sıcaklıklarda probiotik  bakteriler aktifleşmemekte ve
uykuya dalmaktadırlar.
 
3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine DİAREBİOTİK
Prebiotik yoğurt mayası paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz.
Minimum 30 dakika bekleyiniz. Ön aktileştirmedeki amaç , -50 derecede
liyofilize yöntemi ile dondurularak toz formuna getirilmiş olan bakterilerin ılık
süt içinde erimelerini sağlamaktır öncelikle ılık süt sıcaklığı 35-45 derece
aralarında olmalıdır. Aktifleşme probiotik bakterilerin uyanması demektir.
Maya paketini bölmeyiniz.  Her türlü süt ölçeği için maya paketinin tamamını
kullanınız. Mayanın fazla olması diye bir olgu söz konusu değildir. 30 Dakika
minimum bir süredir, ama daha uzun bir sürede olabilir.  Mayayı
aktifleştirirken bir diğer önerimiz tedbir olarak , bir çay bardağı ılık sütün
içinde bir maya paketinin tamamını katıp karıştırdığımızda bir çay kaşığı
kadar bir taze yoğurt katılmasını öneriyoruz. İlk önce herhangi bir taze yoğurt
iken ,sonrasında ise yapılan yoğurttan katılmalıdır.
 
4. 45-47 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş
olan mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kap-
larda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavano-
zun kapağını mutlaka kapatınız. Aktifleştirme yaptığınız ılık çay bardağındaki
veya aynı ölçülerdeki bir kavanozdaki mayanın erimiş olduğu sütü yoğurt
mayalayacağınız süte kattığınızda iyice karıştırmaya özen gösteriniz. Aç bitir
ölçeğinde günlük tüketeceğiniz ölçeklerde kavanozlara ve kaplara mayalama
yapmanızı öneririz. Bir gün içinde bir kavanozu tüketirken, diğerleri kapağı
açılmadığı ve buzdolabında beklediği için hem hijyen hem de güçlü bir yapı-
da kalmış olurlar.
 
5. Mayalama süresi 7-8 saat arasındadır. Tam pıhtılaşma olmasını bekleyiniz
Mayalama süresi saat olarak  izafi bir süredir  aslında . Kabın özelliğine, sa-
rılacak yünlü veya pamuklu örtüye ,konulan zemine ,fırına koyuluyorsa fırının
termostatlı olmasına ,ısının devamlı sabit kalmasına gibi bir değişken kriterler
olduğundan dolayı; tam pıhtılaşmayı gözlemlemek gerekir. Pıhtılaşma olana
kadar olan süre aslında tam mayalama süresidir. Pıhtılaşma olduktan sonra
buzdolabına konulmalıdır. Süt fermentasyonu henüz tamamlanmamış, he-
nüz pıhtı oluşmamış bir süt buzdolabına kaldırılmamalıdır.   
 
6. Mayalama süresince 45-47 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluş-
turunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız. Genel-
likle yapılan hatalar mayalama sıcaklığı olan 45-47 derece sıcaklıkların ma-
yalama süresi sonuna kadar sabit kalmasını sağlayamamaktır. Yünlü batta-
niyeler yerine pamuklu havlular ve örtüler yanlış tercihlerdir. Fırının eğer
termostatlı  bir ayarı var ise 55 dereceye ayarlanmalı ve sütün kap içindeki
sıcaklığının 45-47 derecede sabit kalması sağlanabilir. 
 
7. Mayalama süresi sonunda DİAREBİOTİK Prebiotik yoğurdunuzu buzdola-
bına koyunuz. Mayalama bittiğinde isterseniz doğrudan DİAREBİOTİK Prebi-
otik yoğurdunuzu hemen  buzdolabınıza koyabilirsiniz, isterseniz ortam sı-
caklığında üstündeki örtüleri kaldırarak yavaş yavaş soğumasını sağlaya-
bilirsiniz.Buzdolabında yoğurdu bekletmek yağ proteinlerinin de sertleşmeye
etkisi ile yoğurdun kıvamının daha kıvamlı  olması sağlanır. 
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak DİAREBİOTİK Prebiotik yoğur-
dunuzu tüketebilirsiniz. Buzdolabında bekletilen yoğurt kıvam açısından bi-
raz daha sert olur.  Buzdolabındaki + 4 derece sıcaklık aslında fermentasyo-
nun durdurma sıcaklığıdır.  Buzdolabında artık fermentasyon olmaz.  Probi-
yotik bakteriler uykudadırlar. Asitlik ise bekleme süresi boyunca yavaş ya-
vaş artabilir. Buzdolabında DİAREBİOTİK Prebiotik yoğurt bekleme süresi
bakteriyel etkinlik olarak 3 haftadır. 1. haftada % 30,  2. Haftada % 60 , 3.
Haftada % 90 oranında bakteriyel etkinlik azalır.  Bu azalmaya neden olan
ise bakterilerin üretmiş olduğu antimikrobiyal maddeler olan kısa zincirli yağ
asitlerinin oranlarının artmış olmasıdır.
 
9. DİAREBİOTİK Prebiotik yoğurttan tekrar DİAREBİOTİK Prebiotik yoğurt ma-
yalamak için önerimiz mayalık ayırmaktır.
DİAREBİOTİK Prebiotik Yoğurt Mayası  ile bir kere DİAREBİOTİK Prebiotik yo-
ğurt yaptıktan sonra ,çok uzun bir süre hijyene ve temizliğe dikkat etme ko-
şulu ile mayalama tekrarlanabilir. Ancak Probiyotik bakteri etkinliğinin zayıf-
lama ihtimaline karşı 4-5 sefer mayalamadan sonra tekrar yeni maya paketi
kullanılmasını öneriyoruz. Bağırsaklarımıza daha güçlü ,daha etkin ve daha
fazla sayıda probiyotik bakteri göndermek amacımız olduğundan bu tekrar-
lama yeterlidir.
2. SEÇENEK DÖK KARIŞTIR YE !.   DÖK KARIŞTIR İÇ !..
DİAREBİOTİK Prebiotik yoğurt yapamadığınız veya DİAREBİOTİK Prebiotik
yoğurt olmadığı zamanlarda ,özellikle seyahatlerde, tatillerde ve başka bir
coğrafik florada bulunduğunuzda Probiyotikleri ve Prebiyotikleri mutlaka
kazanmak için bu seçeneği öneriyoruz. Coğrafik flora değişikliğinde seyahat
ishali veya kabızlığı ile karşılaşabilirsiniz.  Zamanınızın  büyük bölümünü bu
rahatsızlık ile geçirmek sizi huzursuz edebilir. Bu ishal ve kabızlıklar yaşam
kalitenizi ve performansınızı düşürür.  Stres dolu zorlu bir durumlar esnasın-
da da benzer durumlar olabilir. Bu nedenle günlük olarak almanız gereken
Probiyotikleri ve Prebiyotikleri almakla sindirim sisteminizi ve bağışıklık sis-
teminizi korumuş olacaksınız. Yaşam kaliteniz yükselecek, performansınız
artacaktır. Öncelikle süt, fermente (mayalanmış) süt ürünleri olan yoğurt, ay-
ran  ile ayrıca meyve ve sebze sularına veya pürelerine, ayrıca soğuk ve ılık
derecede olan tüm yiyecek ve içeceklerinize  1 saşenin tamamını katarak tü-
ketilmesini öneriyoruz. Doğrudan tüketimde probiyotik bakterilerin aktifleş-
mesi için metabolizmadaki varolan besinlerden yararlanım sağlanacaktır.
Prebiyotik liflerinde olması ile probiyotik bakterilerin bağırsaklarda aktifleş-
meside kolay olacaktır. Aynı zamanda probiyotik bakterilerin bağırsak do-
kularına tutunarak kolonize olmasında prebiotik liflerinde yararı olacaktır.
DİAREBİOTİK Prebiotik yoğurt mayasını katacağınız içecek ve yiyeceklerini-
zin sıcaklığının 50 dereceyi aşmamasına dikkat ediniz. 55-60 derecelerden
sonra probiyotik bakterilerin etkinliği azalır ve yok olur. Günde 1 veya 2 saşe
tüketebilirsiniz.
3.SEÇENEK AKTİFLEŞTİRME ALTERNATİFİ
DİAREBİOTİK Prebiotik Yoğurt mayasını doğrudan tüketmenin yanı sıra ola-
naklar ölçüsünde aktifleştirip fermente ederek tüketmek mümkün. 1Lt. den
5 Lt.ye kadar Süt, Meyve veya Sebze suyu veya püreleri ile diğer sıvı yiye-
ceklerin olduğu şişe veya kavanozun içine 1 saşenin tamamını katınız.
Karıştırınız veya çalkalayınız. Oda sıcaklığında ortalama 30-35  dereceler
arasında kalmasını sağlayınız. Fermantasyon için kışın 6-8 saat, yazın 4-6
saat bekleyiniz. Bu ?aktifleşmiş ve fermente olmuş olan sıvıdan 1 bardak
içiniz. Daha sonra kalan miktarı buzdolabında saklayarak her gün bir bardak
içiniz.
 
Aktifleştirme ve Fermantasyon ile ne kazanacaksınız?
1.Probiyotik bakterilerin sayısı çoğalacak, milyarca probiyotik bakteri bu sü-
reçte trilyonlarca olma şansı yakalayacaktır.
2.Probiyotik bakteriler  ferment bir karakter kazanacak, metabolizmada sü-
rekli besinleri fermente eden bir formda olacaklardır.
3.Probiotik bakteriler karbonhidratları dönüştürüp KZYA kısa zincirli yağ asit-
leri olan antimikrobiyal maddeler üreteceklerdir
4.Probiotikler proteinleri sentezleyerek bakteriyosin dediğimiz doğal antibiotik
olan Lantibiotikleri üreteceklerdir.
5.Probiyotik bakterilerden  sayısal ve niteliksel olarak maksimum yarar
sağlamış olacaksınız
6.Probiyotikler vitamin sentezlenmesini ve üretilmesini, minerallerin özüm-
senmesini, proteinlerin sindirilebilir formlara gelmesini sağlayacaklardır.
 
ARTIBİOTİK DİAREBİOTİK PREBİOTİK ÜRÜNÜN DİĞER YARARLANIM ALTERNATİFLERİ


4. SEÇENEK SÜT,MEYVE ,SEBZE VE BAKLİYAT İLE TAHIL EZMELERİNİN FERMENTASYONUNDA

DİAREBİOTİK Prebiotik ürününü süte, süt ile yapılan tatlılara, pastalara, don-
durmalara, meyve suyuna veya pürelerine ,sebze suyuna veya pürelerine,
haşlanmış ve püre haline getirilmiş bakliyat ile tahıl ezmelerine katarak farklı
fermente ürünler yapabilirsiniz. Turş, Şıra, Boza, Zeytin, Sucuk, Pastırma,
Ekşi Mayalı Ekmek, Ançuez  gibi tüm fermente ürünlerin yapımında uygun ısı,
uygun ortam, uygun koşullar hazırlanarak DİAREBİOTİK Prebiotik ürünü kullanı-
labilir. Ülkemizin tüm geleneksel besinleri içeriğinde karbonhidrat olan tüm
besinleri probiyotikler ile fermente edilerek tüketilebilir. Ülkemizde probiyotik
gıdaların çeşitliliği ve zenginliği arttırılmalıdır.
5. EVCİL HAYVANLARIN ,CAN DOSTLARIN BESLENMESİNDE
Can dostları olan kedi ,köpek ve diğer hayvanların yiyeceklerine içme suları-
na ve mamalarına DİAREBİOTİK Prebiotik ürününü katabilirsiniz. Katılacak
olan yiyecek ve içecekler günlük kullanım miktarlarında olmalıdır. Evcil hay-
vanların sindirim sistemleri düzelecek bağışıklık sistemi güçlenecektir.Hasta-
lıklara karşı dirençleri artacaktır. Tüylerinin daha parlak ve canlı olması, dış-
kılarının daha az kokması sağlanacaktır.
6. EV VE BAHÇE BİTKİLERİNİN BESLENMESİNDE
Evinizde veya bahçenizde yetiştirdiğiniz tüm bitkilerin kök ve yaprak beslen-
melerinde DİAREBİOTİK Prebiotik ürününü kullanabilirsiniz.Bitkinin olduğu
toprak daha fazla oranda canlı mikroorganizmalarla zenginleşebilir. Toprak
ne kadar çok canlı mikroorganizmaya, yararlı bakterilere sahip olursa bitki-
lerin azot ,fosfor ve minerallerden yararlanımı o ölçüde artacaktır. Biolojik a-
çıdan zengin ve güçlü bir toprak yapısı ortaya çıkarmak mümkün olacaktır.
Bitkilerin bağırsakları kökleridir. Köklerde yararlı bakterilerin çoğalması göv-
denin,sapların,yaprakların ve meyvelerin dokularında yararlı bakterilerinde
çoğalmasını ve etkinleşmesini  sağlayacaktır. Probiyotikleri, yetiştirdiğiniz
sebzelerden ve meyvelerden almak mümkün olacaktır. Toprak biyolojik açı-
dan zenginleşirse yeraltı suları ve atmosferde biyolojik zenginliğe kavuşa-
caktır.
7. EVSEL ÇÖPLERDEN KOMPOST GÜBRE YAPIMINDA
Evdeki yiyecek atıklarından , özellikle sebze ve meyve atıklarından toprağı
besleyecek  kompost gübre yapımında DİAREBİOTİK Prebiotik ürününü kul-
lanabilirsiniz. Kapalı bir kap içinde atıkların yararlı ve probiyotik bakterilerle
uygun ısı ve uygun ortam  sağlanıp fermentasyon yaparak hazırlayacağınız
zengin kompost gübre; hem ekolojik geri dönüşümde hem toprağın biyolojik
olarak güçlenmesinde ve zenginleşmesinde çok büyük yararlılıklar sağlan-
mış olacaktır . Dünyamızda ''Çöp olmamalı, Biyolojik döngü sağlanmalıdır''.
8. PROBİYOTİK KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİNİN YAPIMINDA
Yağlı, sivilceli ve akneli yüzlerde, cilt problemlerinde maske ve temizleyici o-
larak DİAREBİOTİK Prebiotik ürününü kullanabilirsiniz. Ayrıca evde yapılacak
sabun, krem, diş macunu, ağız gargarası ve diğer kişisel temizlik ürünlerine
katarak  Probiyotik temizlik maddeleri üretebilirsiniz.

9. PROBİYOTİK EV,İŞ VE YAŞAM ORTAMI TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN YAPIMINDA
Özellikle bulaşık ve ortam temizliği için üretilecek temizlik sirkesinin başlan-
gıç fermentasyonu  ile ortamların doğal kokularla değişimi için üretilecek do-
ğal ekolojik sprey ve parfümlerin üretilmesinde, ekolojik bir atmosfer oluştu-
rulmasında DİAREBİOTİK Prebiotik ürününü kullanabilirsiniz.
10. HER ZORUNLU ANTİBİYOTİK KULLANIMINDAN 2 SAAT SONRA
Her ARTIBİOTİK ürünü, her zorunlu ANTİBİOTİK  alımından , 2 saat sonra
mutlaka kullanılmalıdır. Antibiotik bittikten sonrada ARTIBİOTİK kullanımı
devam etmelidir. Artıbiotiklerden kaynaklı ishallere ve aynı zamanda antibi-
otiklerin probiotiklere vereceği zararlara karşı güçlü ve etkin probiotik bakte-
riler mutlaka alınmalıdır. Antibiotik ve antimikrobiyal dirençliliğinin önlenmesi
ve oluşmaması için ARTIBİOTİK ürünleri kullanılmalıdır. Aynı zamanda hay-
vanlardan ve bitkilerden gelebilecek , antibiotiklerin ve benzeri kimyasalların
metabolizmada vereceği zararların önlenmesinde etkinlik sağlanmış olacaktır.
DİKKAT !...
Isıya duyarlı olduğundan sıcak ve ısı değişimi olan yerlere koymayınız.
Işığa maruz bırakmayınız. Buzdolabında +4 derecede saklayınız.  

 

Not:Ürünleri serin ve kuru bir ortamta saklayınız

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR