Kefir (İster Kefir Mayala, İster çalkala iç) 300g.

Marka : Bizim Maya
Fiyat : ₺10,00(KDV Dahil)

Türkiye’de bir ilk hem Probiotik hem Prebiotik 

İçindekiler:
Pastörize İnek Sütü, Prebiotik Lif( İnülin), Kefir Mayası
Starter Kültürler:Starter Kültürler:Toplam Probiotik bakteri 100 milyar CFU

Lactobacillus kefir

Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius

Streptococcus thermophilus

Lactococcus lactics ssp. lactis

Lactococcus lactics ssp. cremoris

Lactococcus lactics ssp. lactis biovar diacetylactis

Leuconostoc mesenteroides

Lactobacillus berevis

Lactobacillus helvetius                

Lactobacillus casei           

Lactobacillus plantarum   

Kluyveromyces sp.u Saccharomyces sp.

Kefir Mayalama Bilgisi
1.    Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2.    Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını 
bekleyiniz
3.    30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayanızı 
sütün miktarına göre katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza 
göre küçük kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama 
yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız.
4.    Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.
5.    Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir 
ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek 
şekilde sarınız.
6.    Mayalama süresi sonunda Kefirinizi buzdolabına koyunuz.
7.    6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kımızınızı çalkalayıp 
tüketebilirsiniz.
8.   Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18 
derecede kullanacağınız ana kadar  saklayabilirsiniz.
* Her 1 lt. süt miktarı için 1 yemek kaşığı Kefir kullanınız.