Mayalık Kımız Mayasi 100g.

0,00
Marka : Bizim Maya
Fiyat : ₺10,00(KDV Dahil)
{{'UrunDetay_TahminiTeslimSuresi' | translate}} : {{UrunDetayModel.product.tahminiTeslimSuresi}} {{'Global_Gun' | translate}}

Türkiye’de bir ilk hem Probiotik hem Prebiotik 

İçindekiler:
Pastörize İnek Sütü, Prebiotik Lif( İnülin), Kımız Mayası
Starter Kültürler:Starter Kültürler:Toplam Probiotik bakteri 100 milyar CFU

Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius                 

Streptococcus thermophilus

Lactobacillus kefir

Lactococcus lactics ssp. lactis

Lactococcus lactics ssp. lactis biovar diacetylactis

Lactobacillus acidophilus

Leuc. mesenteroides   

Lactobacillus berevis 

Lactobacillus helvetius

L​actobacillus ​casei

L​actobacillus plantarum

Kluyveromyces sp.u Saccharomyces sp.

Saccharomyces boulardii

Telefonla Sipariş

Kilogram

Artır Azalt
Tavsiye Et

Ürün Mayalama Bilgisi

1     Sütü 15-20 dakika kaynatınız.


2.    Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz


3.    Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kımız mayasının  

       tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz.


4.    30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda  mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız

5.    Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.

6.    Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluşturunuz 

       veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.


7.    Mayalama süresi sonunda Kımız'ınızı buzdolabına koyunuz.

8.    6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Kımız'ınızı çalkalayıp tüketebilirsiniz.