Kefir (İster Kefir Mayala, İster çalkala iç) 300g.
Kefir (İster Kefir Mayala, İster çalkala iç) 300g.

Kefir (İster Kefir Mayala, İster çalkala iç) 225g.

Marka : Bizim Maya
Türkiye’de bir ilk hem Probiotik hem Prebiotik 

İçindekiler:
Pastorize İnek Sütü, Prebiotik Lif (inülin),
Kefir Mayası Starter Kültürler:
Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus, 
Streptococcus thermophilus, 
Lactobacillus kefiri, 
Lactobacillus brevis, 
L. Asidophilus,
Lactobacillus helveticus, 
Lactobacillus casei, 
Lactobacillus plantarum, 
Lactobacillus salivarius, 
Lactobacillus johnsonii, 
Lactococcus lactis ssp cremocis, 
Lactococcus lactis ssp diacetylactis, 
Lactococcus lactics ssp. lactis, 
Bifidobacterium bifidum, 
Saccharomyces cerevisiae ssp chevalieri, 
Bifidobacterium adolescentis, 
Bifidobacterium animals.

Kefir Mayalama Bilgisi
1.    Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2.    Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını 
bekleyiniz
3.    30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayanızı 
sütün miktarına göre katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza 
göre küçük kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama 
yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız.
4.    Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.
5.    Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir 
ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek 
şekilde sarınız.
6.    Mayalama süresi sonunda Kefirinizi buzdolabına koyunuz.
7.    6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kımızınızı çalkalayıp 
tüketebilirsiniz.
8.   Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18 
derecede kullanacağınız ana kadar  saklayabilirsiniz.
 
* Her 1 lt. süt miktarı için 1 yemek kaşığı Kefir kullanınız.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR