Kımız (İster Kımız Mayala, İster çalkala iç) 225g.
Kımız (İster Kımız Mayala, İster çalkala iç) 225g.

Kımız (İster Kımız Mayala, İster çalkala iç) 225g.

Marka : Bizim Maya
 

Türkiye’de bir ilk hem Probiotik hem Prebiotik 

İçindekiler:
Pastörize İnek Sütü, Prebiotik Lif( İnülin), Kımız Mayası
Starter Kültürler:Starter Kültürler:

Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius                 

Streptococcus thermophilus

Lactobacillus kefir

Lactococcus lactics ssp. lactis

Lactococcus lactics ssp. lactis biovar diacetylactis

Lactobacillus acidophilus

Leuc. mesenteroides   

Lactobacillus berevis 

Lactobacillus helvetius

L​actobacillus ​casei

L​actobacillus plantarum

Kluyveromyces sp.u Saccharomyces sp.

Saccharomyces boulardii

  Kımız Mayalama Bilgisi

1.    Sütü 15-20 dakika kaynatınız.

2.    Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını 

bekleyiniz

3.    30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayanızı 

sütün miktarına göre katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza 

göre küçük kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama 

yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız.

4.    Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.

5.    Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir 

ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek 

şekilde sarınız.

6.    Mayalama süresi sonunda kımızınızı buzdolabına koyunuz.

7.    6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kımızınızı çalkalayıp 

tüketebilirsiniz.

8.   Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18 

derecede kullanacağınız ana kadar  saklayabilirsiniz.

* Her 1 lt. süt miktarı için 1 yemek kaşığı Kımız kullanınız.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR