Kımız Mayalama Bilgisi
1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2. Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını
bekleyiniz
3. 30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayanızı
sütün miktarına göre katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza
göre küçük kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama
yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız.
4. Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.
5. Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir
ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek
şekilde sarınız.
6. Mayalama süresi sonunda kımızınızı buzdolabına koyunuz.
7. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kımızınızı çalkalayıp
tüketebilirsiniz.
8. Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18
derecede kullanacağınız ana kadar saklayabilirsiniz.
* Her 1 lt. süt miktarı için 1 yemek kaşığı Kımız kullanınız.