Probiyotik Şırden Peynir Mayası

0,00
Marka : Doğadan Bizim
Fiyat : ₺15,00(KDV Dahil)
{{'UrunDetay_TahminiTeslimSuresi' | translate}} : {{UrunDetayModel.product.tahminiTeslimSuresi}} {{'Global_Gun' | translate}}


Bizim Probiyotik Şırden  Peynir Mayası Ürün İçerik Bilgisi

1.Şirden Peynir Mayası Starter Kültürler

2.Lactobacillus ssp.bulgarius

3.Streptococcus thermophilus

4.Lactococcus lactics ssp. lactis

5.Lactobacillus helvetius

6.Lactobacillus casei

 

Telefonla Sipariş

ADET

Artır Azalt
Tavsiye Et

Ürün Mayalama Bilgisi:
1.Çiğ sütü 70°C’ ye kadar ısıtınız ve ocağı kapatınız.
2.Mayalama sıcaklığı olan 36-38°C ye kadar hızla soğutunuz.
3.36-38°C mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayayı katarak karıştırınız.(Maya Miktarı:5Lt Süt için 2 kapak katınız.)
4.Mayama süresince mayalama sıcaklığını sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız 
5.Mayalama süresi olan 1,5-2 saatten sonra süt pıhtılaşacaktır.
6.Bu pıhtıyı bıçak ile enine ve boyuna olarak dilimleyiniz.
7.Teleme haline gelmiş olan pıhtıyı 15 dakika kadar dinlendirerek suyun üste çıkmasını bekleyiniz.
8.Süzmeye uygun temiz bir beze dilimlediğiniz parçaları aktarınız. Bezi kapatıp üzerine ağırlık koyarak suyunu 2 saat  sonra süzünüz.
9.Peyniri istediğiniz kalıp boyutlarında dilimleyerek salamura içine koyunuz. 1 gün Sonra tüketebilirsiniz.

 Salamura Tarifi:
1 Litre suyun içine 1çay bardağı iyotsuz tuzu (tercihen kaya tuzu) karıştırarak eritiniz. Suyu kaynatıp soğutmanızı ve süzmüş olduğunuz peynir altı suyunu kullanmanızı öneririz.