Biokımız Prebiotik Mayası
Biokımız Prebiotik Mayası
Biokımız Prebiotik Mayası

Biokımız Prebiotik Mayası

Marka : Bizim Maya

İçindekiler:Prebiotik Lif (İnülin), 1750 mg. Starter kültürler
(Toplam Probiotik bakteri 20milyar CFU) 250mg

Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius,

Streptococcus thermophilus                

Lactobacillus kefir,

Lactococcus lactics ssp. lactis

Lactococcus lactics ssp. lactis biovar diacetylactis,

Lactobacillus acidophilus, 

Leuconostoc mesenteroides,

Lactobacillus berevis,

Lactobacillus helvetius

Lactobacillus casei,

Lactobacillus plantarum,

Bifidobacterium ssp.

Kluyveromyces sp.u Saccharomyces sp. Saccharomyces boulardii,

 

ARTIBİOTİK BİOKIMIZ PREBİOTİK mayası ile size 10 farklı seçenekler öneriyoruz.
1. SEÇENEK BİOKIMIZ  PREBİOTİK MAYALAMAK
BİOKIMIZ Prebiotik  Mayalama Bilgisi:
1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
Çiğ sütü mutlaka bir iki  taşımlık diye açıklanan deyim  ile gözlemleyerek
kaynatınız. Bu kaynatma yaklaşık olarak 80-90 dereceler arasındaki bir
sıcaklıktır. Bu süre tencerenin ,ateş sıcaklığının  ve ocağın özelliklerine göre
uzar veya kısalır. Pastörize günlük sütleri isterseniz tekrar kaynatabilirsiniz.
Bir ölçüde sütün suyunu uzaklaştırmış olup ,katı bir yoğurt elde etmek için
bir yöntem olarak deneyebilirsiniz. UHT sütü ise yüksek sıcaklıklarda
pastörizasyon ve yüksek basınçlardaki homojenizasyon işlemlerinden dolayı
önermiyoruz.
2. Mayalama sıcaklığı olan 30  dereceye kadar soğumasını bekleyiniz.
Bu sıcaklıkların tespiti için en kesin yöntem olarak mutlaka termometre
edinmenizi öneririz. Diğer yandan eğer termometreniz yok ise ortalama oda
sıcaklığı olarak kabul edeceğimiz 30 derece sıcaklığı ,çok ılık bir çay sıcaklığı
olarakta kabul edebiliriz.
3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine BİOKIMIZ Prebiotik 
mayası paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum  30
dakika bekleyiniz. Ön aktileştirmedeki amaç , -50 derecede liyofilize yöntemi
ile dondurularak toz formuna getirilmiş olan bakterilerin ılık süt içinde
erimelerini sağlamaktır Öncelikle ılık süt sıcaklığı 25-30 derece aralarında
olmalıdır. Aktifleşme probiyotik bakterilerin uyanması demektir. Maya pake-
tini bölmeyiniz. Her türlü süt miktarı için maya paketinin tamamını kullanınız.
Mayanın fazla olması diye bir olgu söz konusu değildir.  30 dakika minimum
bir süredir ,ama daha uzun bir sürede olabilir.  Mayayı aktifleştirir-
ken bir diğer önerimiz tedbir olarak , bir çay bardağı ılık sütün içinde bir maya
paketinin tamamını katıp karıştırdığımızda bir çay kaşığı kadar kefir katılma-
sını öneriyoruz
4. 30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş olan
mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda
mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun
kapağını mutlaka kapatınız. Aktifleştirme yaptığınız ılık çay bardağındaki
mayanın erimiş olduğu sütü BİOKIMIZ Prebiotik mayalayacağınız süte kat-
tığınızda iyice karıştırmaya özen gösteriniz. Aç bitir ölçeğinde günlük tüke-
teceğiniz ölçeklerde kavanozlara ve kaplara mayalama yapmanızı öneririz.
Bir gün içinde bir kavanozu tüketirken, diğerleri kapağı açılmadığı ve buz-
dolabında beklediği için hem hijyen hem de güçlü bir yapıda kalmış olurlar.
5. Mayalama süresi ortalama olarak yazın 18  saat, kışın ise 24 saat  olmalı-
dır. Mayalama sonunda pıhtılaşma olmasını bekleyiniz. Mayalama süresi
saat olarak  izafi bir süredir  aslında . Kabın özelliğine ,sarılacak yünlü veya
pamuklu örtüye ,konulan zemine ,fırına koyuluyorsa fırının termostatlı olma-
sına, ısının devamlı sabit kalmasına gibi bir değişken kriterler olduğundan
dolayı; tam pıhtılaşmayı gözlemlemek gerekir. Pıhtılaşma olana kadar olan
süre aslında tam mayalama süresidir. Pıhtılaşma olduktan sonra buzdolabı-
na konulmalıdır. Süt fermentasyonu henüz tamamlanmamış, henüz pıhtı o-
luşmamış bir süt buzdolabına kaldırılmamalıdır.  
 
6. Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluştu-
runuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.Genellik-
le yapılan hatalar mayalama sıcaklığı olan 30 derece sıcaklıkların mayalama
süresi sonuna kadar sabit kalmasını sağlayamamaktır.  Yünlü battaniyeler
yerine pamuklu havlular ve örtüler yanlış tercihlerdir.  Fırının eğer termostatlı
bir ayarı var ise 40  dereceye ayarlanmalı ve sütün kap içindeki sıcaklığının
30 derecede sabit kalması sağlanabilir. BİOKIMIZ ‘de  tat olarak ekşi tat ol-
ması isteniyorsa mayalama süresi boyunca  her 6 saatte bir çalkalanmalı,
buzdolabına kaldırılmadan önce de mutlaka çalkalama veya çırpma işlemi
uygulanmalıdır.
7. Mayalama süresi sonunda BİOKIMIZ Prebiotik ürünüzü buzdolabına ko-
yunuz. Mayalama bittiğinde isterseniz doğrudan BİOKIMIZ Prebiotik ürünü-
nüzü hemen  buzdolabınıza koyabilirsiniz ,isterseniz ortam sıcaklığında üs-
tündeki örtüleri kaldırarak yavaş yavaş soğumasını sağlayabilirsiniz. Buzdo-
labında BİOKIMIZ Prebiotik ürününü bekletmek yağ proteinlerinin de sert-
leşmeye etkisi ile BİOKIMIZ Prebiotik ürününün   daha kıvamlı  olması sağ-
lanır.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak BİOKIMIZ Prebiotik ürününüzü
tüketebilirsiniz. Buzdolabında bekletilen BİOKIMIZ Prebiotik ürününüz
kıvam açısından biraz daha  koyu olur. Buzdolabından çıkarılan BİOKIMIZ
Prebiotik ürününüz çok kuvvetli bir şekilde çalkalanmalı veya çırpılmalıdır.
Bu çalkalama ve çırpma işlemi sürekli tekrarlanmalı ve içmeden önce mut-
laka uygulanmalıdır. BİOKIMIZ Prebiotik ürününüz  ne kadar çok çalkalanır
veya çırpılır ise o kadar içilebilir ve sindirilebilir forma gelir. Buzdolabındaki
+ 4 derece sıcaklık aslında fermentasyonun durdurma sıcaklığıdır. Buzdola-
bında artık fermentasyon olmaz. Probiotik bakteriler uykudadırlar. Asitlik ise
bekleme süresi boyunca yavaş yavaş artabilir. Buzdolabında BİOKIMIZ
Prebiotik ürünü bekleme süresi bakteriyel etkinlik olarak 3 haftadır.1. haftada
% 30,  2. Haftada % 60 , 3. Haftada % 90 oranında bakteriyel etkinlik azalır.
Bu azalmaya neden olan ise bakterilerin üretmiş olduğu antimikrobiyal mad-
deler olan kısa zincirli yağ asitlerinin oranlarının artmış olmasıdır.
9. BİOKIMIZ Prebiotik ürününden tekrar BİOKIMIZ Prebiotik ürünü mayala-
mak için önerimiz mayalık ayırmaktır. BİOKIMIZ PREBİOTİK   Mayası  ile
bir kere BİOKIMIZ  Prebiotik ürünü yaptıktan sonra ,çok uzun bir süre hij-
yene ve temizliğe dikkat etme koşulu ile mayalama tekrarlanabilir. İçeriğinde
çok güçlü ve aktif probiotik bakteriler bulunur.
Ancak Probiotik bakteri etkinliğinin zayıflama ihtimaline karşı 4-5 sefer ma-
yalamadan sonra tekrar yeni maya paketi kullanılmasını öneriyoruz. Bağır-
saklarımıza daha güçlü ,daha etkin ve daha fazla sayıda probiotik gönder-
mek amacımız olduğundan bu tekrarlama yeterlidir.
2. SEÇENEK: DÖK KARIŞTIR YE !. DÖK KARIŞTIR İÇ !..
BİOKIMIZ Prebiotik ürünü yapamadığınız veya BİOKIMIZ Prebiotik olma-
dığı zamanlarda ,özellikle seyahatlerde, tatillerde ve başka bir coğrafik flora-
da bulunduğunuzda Probiotikleri ve Prebiotikleri mutlaka kazanmak için bu
seçeneği öneriyoruz. Coğrafik flora değişikliğinde seyahat  ishali veya kabız-
lığı ile karşılaşabilirsiniz.  Zamanınızın  büyük bölümünü bu rahatsızlık ile
geçirmek sizi huzursuz edebilir. Bu ishal ve kabızlıklar yaşam kalitenizi ve
performansınızı düşürür. Stres dolu zorlu bir durumlar esnasında da benzer
durumlar olabilir. Bu nedenle günlük olarak almanız gereken Probiotikleri ve
Prebiotikleri alarak, sindirim sisteminizi ve bağışıklık sisteminizi korumuş
olacaksınız. Yaşam kaliteniz yükselecek, performansınız artacaktır. Öncelikle
süt, fermente (mayalanmış) süt ürünleri olan yoğurt , ayran  ile ayrıca meyve
ve sebze sularına veya pürelerine, ayrıca soğuk ve ılık derecede olan tüm
yiyecek ve içeceklerinize  1 saşenin tamamını katarak tüketilmesini öneri-
yoruz. Doğrudan tüketimde probiyotik bakterilerin aktifleşmesi için metabo-
lizmadaki varolan besinlerden yararlanım sağlanacaktır. Prebiotik liflerinde
olması ile probiotik bakterilerin bağırsaklarda aktifleşmeside kolay olacaktır.
Aynı zamanda probiotik bakterilerin bağırsak dokularına tutunarak kolonize
olmasında prebiotik liflerinde yararı olacaktır. BİOKIMIZ Prebiotik  mayasını
katacağınız içecek ve yiyeceklerinizin  sıcaklığının 50 dereceyi aşmamasına
dikkat ediniz. 55-60 derecelerden sonra probiyotik bakterilerin etkinliği azalır
ve yok olur. Günde 1 veya 2 saşe tüketebilirsiniz.
3.SEÇENEK AKTİFLEŞTİRME ALTERNATİFİ
BİOKIMIZ Prebiotik   mayasını doğrudan tüketmenin yanı sıra olanaklar
ölçüsünde aktifleştirip fermente ederek tüketmek mümkün. 1 Lt. den 5 Lt.ye
kadar Süt ,Meyve veya Sebze suyu veya püreleri ile diğer sıvı yiyeceklerin
olduğu şişe veya kavanozun içine  1 saşenin tamamını katınız. Karıştırınız
veya çalkalayınız. Oda sıcaklığında ortalama 25-30  dereceler arasında kal-
masını sağlayınız. Fermantasyon için kışın 6-8 saat,Yazın 4-6 saat bekleyiniz.
Bu aktifleşmiş / fermente olmuş olan sıvıdan 1 bardak içiniz. Daha sonra ka-
lan miktarı buzdolabında saklayarak her gün bir bardak içiniz.
Aktifleştirme ve Fermantasyon ile ne kazanacaksınız?
1.Probiyotik bakterilerin sayısı çoğalacak, milyarca probiyotik bakteri bu sü-
reçte  trilyonlarca olma şansı yakalayacaktır.
2.Probiyotik bakteriler  ferment bir karakter kazanacak, metabolizmada sü-
rekli besinleri fermente eden bir formda olacaklardır.
3.Probiyotik bakteriler karbonhidratları dönüştürüp KZYA kısa zincirli yağ
asitleri olan antimikrobiyal maddeler üreteceklerdir
4.Probiyotikler proteinleri sentezleyerek bakteriyosin dediğimiz doğal antibi-
yotik olan Lantibiyotikleri üreteceklerdir.
5.Probiyotik bakterilerden   sayısal ve niteliksel olarak maksimum yarar sağ-
lamış olacaksınız
6.Probiyotikler vitamin sentezlenmesini ve üretilmesini, minerallerin özüm-
senmesini, proteinlerin sindirilebilir formlara gelmesini sağlayacaklardır.
 
ARTIBİOTİK BİOKIMIZ PREBİOTİK ÜRÜNÜN DİĞER YARARLANIM ALTERNATİFLERİ
4. SÜT,MEYVE ,SEBZE VE BAKLİYAT İLE TAHIL EZMELERİNİN FERMENTASYONUNDA

BİOKIMIZ Prebiotik ürününü süte ,süt ile yapılan tatlılara,pastalara ,dondur-
malara, meyve suyuna veya pürelerine ,sebze suyuna veya pürelerine, haş-
lanmış ve püre haline getirilmiş bakliyat ile tahıl ezmelerine katarak farklı fer-
mente ürünler yapabilirsiniz. Turşu, Şıra, Boza, Zeytin, Sucuk, Pastırma, Ekşi
Mayalı Ekmek, Ançuez gibi tüm fermente ürünlerin yapımında uygun ısı, uy-
gun ortam, uygun koşullar hazırlanarak BİOKIMIZ Prebiotik ürünü kullanıla-
bilir. Ülkemizin tüm geleneksel besinleri probiyotikler ile fermente edilerek
tüketilebilir.
5. EVCİL HAYVANLARIN ,CAN DOSTLARIN BESLENMESİNDE
Can dostları olan kedi ,köpek ve diğer hayvanların yiyeceklerine, içme sula-
rına ve mamalarına BİOKIMIZ Prebiotik ürününü katabilirsiniz. Katılacak olan
yiyecek ve içecekler günlük kullanım miktarlarında olmalıdır. Evcil hayvanla-
rın sindirim sistemleri düzelecek bağışıklık sistemi güçlenecektir. Hastalıklara
karşı dirençleri artacaktır. Tüylerinin daha parlak ve canlı olması ,dışkılarının
daha az kokması sağlanacaktır.
6. EV VE BAHÇE BİTKİLERİNİN BESLENMESİNDE
Evinizde veya bahçenizde yetiştirdiğiniz tüm bitkilerin kök ve yaprak beslen-
melerinde BİOKIMIZ Prebiotik ürününü kullanabilirsiniz. Bitkinin olduğu top-
rak daha fazla oranda canlı mikroorganizmalarla zenginleşebilir. Toprak ne
kadar çok canlı mikroorganizmaya, yararlı bakterilere sahip olursa bitkilerin
azot ,fosfor ve minerallerden yararlanımı o ölçüde artacaktır. Biolojik açıdan
zengin ve güçlü bir toprak yapısı ortaya çıkarmak mümkün olacaktır. Bitkile-
rin bağırsakları kökleridir. Köklerde yararlı bakterilerin çoğalması gövdenin,
sapların, yaprakların ve meyvelerin dokularında yararlı bakterilerinde çoğal-
masını ve etkinleşmesini  sağlayacaktır. Probiyotikleri yetiştirdiğiniz sebzeler
den ve meyvelerden almak mümkün olacaktır. Toprak biyolojik açıdan zen-
ginleşirse yeraltı suları ve atmosferde biyolojik zenginliğe kavuşacaktır.
7. EVSEL ÇÖPLERDEN KOMPOST GÜBRE YAPIMINDA
Evdeki yiyecek atıklarından , özellikle sebze ve meyve atıklarından toprağı
besleyecek  kompost gübre yapımında BİOKIMIZ Prebiotik ürününü kulla-
nabilirsiniz. Kapalı bir kap içinde atıkların yararlı ve probiyotik bakterilerle uy-
gun ısı ve uygun ortam  sağlanıp fermentasyon yaparak hazırlayacağınız
zengin kompost gübre; hem ekolojik geri dönüşümde hem toprağın biyolojik
olarak güçlenmesinde ve zenginleşmesinde çok büyük yararlılıklar sağlan-
mış olacaktır . Dünyamızda ''Çöp olmamalı ,Biyolojik döngü sağlanmalıdır''.
8. PROBİYOTİK KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİNİN YAPIMINDA
Yağlı, sivilceli ve akneli yüzlerde, cilt problemlerinde maske ve temizleyici o-
larak BİOKIMIZ Prebiotik ürününü kullanabilirsiniz.
Ayrıca evde yapılacak sabun, krem, diş macunu, ağız gargarası ve diğer
kişisel temizlik ürünlerine katarak  Probiyotik temizlik maddeleri üretebilirsiniz.
9. PROBİYOTİK EV,İŞ VE YAŞAM ORTAMI TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN YAPIMINDA
Özellikle bulaşık ve ortam temizliği için üretilecek temizlik sirkesinin başlan-
gıç fermentasyonu  ile ortamların doğal kokularla değişimi için üretilecek do-
ğal sprey ve parfümlerin üretilmesinde, ekolojik bir atmosfer oluşturulmasında
BİOKIMIZ Prebiotik ürününü kullanabilirsiniz.
10. HER ZORUNLU ANTİBİYOTİK KULLANIMINDAN 2 SAAT SONRA  ..
Her ARTIBİOTİK ürünü, her zorunlu ANTİBİOTİK  alımından, 2 saat sonra
mutlaka kullanılmalıdır. Antibiotik bittikten sonrada ARTIBİOTİK kullanımı
devam etmelidir. Artıbiotiklerden kaynaklı ishallere ve aynı zamanda antibio-
tiklerin probiotiklere vereceği zararlara karşı güçlü ve etkin probiotik bakteriler
mutlaka alınmalıdır. Antibiotik ve antimikrobiyal dirençliliğinin önlenmesi ve
oluşmaması için ARTIBİOTİK ürünleri kullanılmalıdır. Aynı zamanda hayvan-
lardan ve bitkilerden gelebilecek, antibiotiklerin ve benzeri kimyasalların me-
tabolizmada vereceği zararların önlenmesinde etkinlik sağlanmış olacaktır.
DİKKAT !...
Isıya duyarlı olduğundan sıcak ve ısı değişimi olan yerlere koymayınız.
Işığa maruz bırakmayınız. Buzdolabında +4 derecede saklayınız.
 
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18 Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR