Ürün Mayalama Bilgisi 1 Sütü 70 Dereceye Kadar Isıtınız Ve Ocağı Kapatınız 2. Mayalama sıcaklığı olan 36-38 dereceye kadar Hızla soğutunuz. 3. 36 – 38 Derece Mayalama Sıcaklığındaki Sütün İçine Mayayı Katarak Karıştırınız. 4. Mayaama Süresince 36-38 Derecelik Isıyı Sabit Tutmak İçin Kabınızın Etrafını Isısını Kaybetmeyecek Şekilde Sarınız. 5. Mayalama süresi 1- 1,5 Saatten Sonra Süt Pıhtılaşacaktır. 6. Bu Pıhtıyı Bıcak İle Enine ve boyuna dilimleyiniz. 7. Temiz Bir Süzmeye Uygun Beze Dilimlediğiniz Parçaları Aktarınız.Bezi Kapatıp Üzerine Ağırlık Koyarak Suyunu 2 Saat Süzünüz. 8. Peyniri İstediğiniz Kalıp Boyutlarında Dilimleyerek Salamura İçine Koyunuz.1 Gün Sonra Tüketebilirsiniz. Salamura Tarifi : 1 Litre Suyun içine 150 gr. İyotsuz Tuzun ( Tercihen Kaya Tuzu ) Karıştırarak Eritiniz. Salamurayı Kaynatıp Soğutmanız Tavsiye Edilir. Su Olarak Süzülmüş Peynir Altı Suyunu Kullanmanızda Önerilir.
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz. +18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.