Peynir Mayasi ( 1 Kutu )
 Peynir Mayasi ( 1 Kutu )

Peynir Mayasi ( 1 Kutu )

Bizim Peynir Mayası
Ürün İçerik Bilgisi

1.Mikrobiyal peynir mayası
2.Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius
3.Streptococcus thermophilus
 

Ürün Mayalama Bilgisi
1     Sütü 70 Dereceye Kadar Isıtınız Ve Ocağı Kapatınız
2.    Mayalama sıcaklığı olan 36-38 dereceye kadar Hızla soğutunuz.
3.    36 – 38 Derece Mayalama Sıcaklığındaki Sütün İçine Mayayı Katarak Karıştırınız.
4.    Mayaama Süresince 36-38 Derecelik Isıyı Sabit Tutmak İçin Kabınızın Etrafını Isısını Kaybetmeyecek Şekilde Sarınız.
5.    Mayalama süresi 1- 1,5 Saatten Sonra Süt Pıhtılaşacaktır.
6.    Bu Pıhtıyı Bıcak İle Enine ve boyuna dilimleyiniz.
7.    Temiz Bir Süzmeye Uygun Beze Dilimlediğiniz Parçaları Aktarınız.Bezi Kapatıp Üzerine Ağırlık Koyarak Suyunu 2 Saat Süzünüz.
8.    Peyniri İstediğiniz Kalıp Boyutlarında Dilimleyerek Salamura İçine Koyunuz.1 Gün Sonra Tüketebilirsiniz.

 
Salamura Tarifi :
1 Litre Suyun içine 150 gr. İyotsuz Tuzun ( Tercihen Kaya Tuzu ) Karıştırarak Eritiniz. Salamurayı Kaynatıp Soğutmanız Tavsiye Edilir.
 Su Olarak Süzülmüş Peynir Altı Suyunu Kullanmanızda Önerilir.

 

 

Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR