Gastrobiotik Yoğurt Mayası  ( 1 Kutu )
Gastrobiotik Yoğurt Mayası  ( 1 Kutu )
Gastrobiotik Yoğurt Mayası  ( 1 Kutu )

Gastrobiotik Yoğurt Mayası ( 1 Kutu )

5 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

İçindekiler:

Laktoz, İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus 

Streptococcus thermophilus, 

Lactobacillus acidophilus, 

Bifidobacterium bifidum, 

Bifidobacterium animalis, 

Streptococcus diacetilactis, 

Lactobacillus casei.

Ürün Mayalama Bilgisi:

1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız.

2. Mayalama sıcaklığı olan 45-47dereceye kadar soğumasını bekleyiniz

3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Gastrobiotik Yoğurt mayası 

  paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum  30 

    dakika bekleyiniz.

4. 45-47 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş 

  olan mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük 

  kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya 

    kavanozun kapağını mutlaka kapatınız

5. Mayalama süresi 8-10 saat arasındadır. Tam pıhtılaşma olmasını bekleyiniz

6. Mayalama süresince 45-47 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam 

oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.

7. Mayalama süresi sonunda yoğurdunuzu buzdolabına koyunuz.

8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Gastrobiotik yoğurdunuzu 

tüketebilirsiniz.

 

* 1lt’den 5lt’ye kadar her ölçekteki süt miktarı için 1 maya paketinin 

tamamını kullanınız

* Aktifleştirmede 1 çay bardağı ılık sütün içine 1 maya paketini kattığınızda 

ilk kez yapılıyorsa 1 çay kaşığı kadar taze yoğurt diğer tekrarında ise bu 

yapılan yoğurttan katılmasını ve birlikte karıştırarak eritilmesini öneriyoruz

 

Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR