Ürün Mayalama Bilgisi:
1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2. Mayalama sıcaklığı olan 45-47dereceye kadar soğumasını bekleyiniz
3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Gastrobiotik Yoğurt mayası
paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum 30
dakika bekleyiniz.
4. 45-47 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş
olan mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük
kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya
kavanozun kapağını mutlaka kapatınız
5. Mayalama süresi 8-10 saat arasındadır. Tam pıhtılaşma olmasını bekleyiniz
6. Mayalama süresince 45-47 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam
oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.
7. Mayalama süresi sonunda yoğurdunuzu buzdolabına koyunuz.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Gastrobiotik yoğurdunuzu
tüketebilirsiniz.
* 1lt’den 5lt’ye kadar her ölçekteki süt miktarı için 1 maya paketinin
tamamını kullanınız
* Aktifleştirmede 1 çay bardağı ılık sütün içine 1 maya paketini kattığınızda
ilk kez yapılıyorsa 1 çay kaşığı kadar taze yoğurt diğer tekrarında ise bu
yapılan yoğurttan katılmasını ve birlikte karıştırarak eritilmesini öneriyoruz
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.