Bizim Kefir Mayası Ürün İçerik Bilgisi Laktoz, İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler: Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus kefiri, Lactobacillus brevis, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus johnsonii, Lactococcus lactis ssp cremocis, Lactococcus lactis ssp diacetylactis, Lactococcus lactics ssp. lactis, Bifidobacterium bifidum, Saccharomyces cerevisiae ssp chevalieri, Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium animals.
1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız. 2. Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz 3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kefir mayası paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum 30 dakika bekleyiniz. 4. 30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş olan mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız 5. Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir. 6. Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız. 7. Mayalama süresi sonunda kefirinizi buzdolabına koyunuz. 8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kefirinizi çalkalayıp tüketebilirsiniz. 9. Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18 derecede kullanacağınız ana kadar saklayabilirsiniz.
Türk Gıda Kodeksine uygun olarak; İşletme Kayıt No: TR-34-K-284209 ile üretilmiştir. (Gıdanın ana bileşenlerinin menşei ülkesi, gıdanın menşei ülkesinden farklıdır.)
Bilgi Danışma Hattımız ; 0533 410 94 45
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.