Kefir Mayası (1 Kutu )

Fiyat : ₺15,00(KDV Dahil)

5 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

Bizim Kefir Mayası Ürün İçerik Bilgisi
Laktoz, İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler:
Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus, 
Streptococcus thermophilus, 
Lactobacillus kefiri, 
Lactobacillus brevis, 
Lactobacillus helveticus, 
Lactobacillus casei, 
Lactobacillus plantarum, 
Lactobacillus salivarius, 
Lactobacillus johnsonii, 
Lactococcus lactis ssp cremocis, 
Lactococcus lactis ssp diacetylactis, 
Lactococcus lactics ssp. lactis, 
Bifidobacterium bifidum, 
Saccharomyces cerevisiae ssp chevalieri, 
Bifidobacterium adolescentis, 
Bifidobacterium animals.

Kefir Mayalama Bilgisi

1.    Sütü 15-20 dakika kaynatınız.

2.    Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz

3.    Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kefir mayası 
       paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum  30 dakika bekleyiniz.

4.  30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş    
     olan  mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda
     mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız

5.    Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.

6.    Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluşturunuz
       veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.

7.    Mayalama süresi sonunda kefirinizi buzdolabına koyunuz.

8.    6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kefirinizi çalkalayıp tüketebilirsiniz.

9.   Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18 derecede kullanacağınız ana kadar  saklayabilirsiniz.