Kımız Mayası ( 6 Kutu )
Kımız Mayası ( 6 Kutu )

Kımız Mayası ( 6 Kutu )

6 Adet Kutu - 30 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.
 
Doğadanbizim Maya Kımız Mayası Ürün İçerik Bilgisi

Laktoz,
İnulin (Prebiotik Lif) 
Starter kültürler
Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius                 
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus kefir
Lactococcus lactics ssp. lactis
Lactococcus lactics ssp. lactis biovar diacetylactis
Lactobacillus acidophilus
Leuc. mesenteroides   
Lactobacillus berevis 
Lactobacillus helvetius
L​actobacillus ​casei
L​actobacillus plantarum
Kluyveromyces sp.u Saccharomyces sp.
Saccharomyces boulardii

 
 
 

Ürün Mayalama Bilgisi
 
 
1     Sütü 15-20 dakika kaynatınız.

2.    Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz

3.    Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kımız mayası 
       paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum  30 dakika bekleyiniz.

4.    30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş    
       olan  mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda
       mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız

5.    Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.


6.    Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluşturunuz
       veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.

7.    Mayalama süresi sonunda kımızınızı buzdolabına koyunuz.
8.    6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kımızınızı çalkalayıp tüketebilirsiniz.

Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18 Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR