Peynir Mayası ( 6 Kutu  )
Peynir Mayası ( 6 Kutu  )

Peynir Mayası ( 6 Kutu )

Bizim Peynir Mayası Ürün İçerik Bilgisi
1.Mikrobiyal peynir mayası
2.Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius
3.Streptococcus thermophilus

Ürün Mayalama Bilgisi

1     Sütü 70 Dereceye Kadar Isıtınız Ve Ocağı Kapatınız

2.    Mayalama sıcaklığı olan 36-38 dereceye kadar Hızla soğutunuz.

3.    36 – 38 Derece Mayalama Sıcaklığındaki Sütün İçine Mayayı Katarak Karıştırınız.

4.    Mayaama Süresince 36-38 Derecelik Isıyı Sabit Tutmak İçin Kabınızın Etrafını Isısını Kaybetmeyecek Şekilde Sarınız.

5.    Mayalama süresi 1- 1,5 Saatten Sonra Süt Pıhtılaşacaktır.

6.    Bu Pıhtıyı Bıcak İle Enine ve boyuna dilimleyiniz.

7.    Temiz Bir Süzmeye Uygun Beze Dilimlediğiniz Parçaları Aktarınız.Bezi Kapatıp Üzerine Ağırlık Koyarak Suyunu 2 Saat Süzünüz.
8.    Peyniri İstediğiniz Kalıp Boyutlarında Dilimleyerek Salamura İçine Koyunuz.1 Gün Sonra Tüketebilirsiniz.

 

Salamura Tarifi :

1 Litre Suyun içine 150 gr. İyotsuz Tuzun ( Tercihen Kaya Tuzu ) Karıştırarak Eritiniz. Salamurayı Kaynatıp Soğutmanız Tavsiye Edilir.
 Su Olarak Süzülmüş Peynir Altı Suyunu Kullanmanızda Önerilir.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR