Probiotik Boza Mayası ( 1 Kutu )
Probiotik Boza Mayası ( 1 Kutu )
Probiotik Boza Mayası ( 1 Kutu )

Probiotik Boza Mayası ( 1 Kutu )

5 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

İçindekiler:

İnülin (Prebiotik Lif), Starter Kültürler:
Lactobacillus bulgaricus, 
Streptococcus thermophilus, 
Lactobacillus plantarum,
Lactococcus lactis ssp cremocis, 
Lactococcus lactis ssp diacetylactis, 
Lactococcus lactics ssp. lactis, 
Leuconostoc mesentorides ssp cremocis, 
Streptococcus diacetilactis.

 Probiotik Boza Mayalama Bilgisi:
Öncelikle Darı, Mısır Buğday Nohut unlarından tercih edilenleri karıştırıp 
suda eriterek kaynatınız.
Kaynatma dibi tutmayacak kadar pişirme şeklinde olmalıdır.
İsteğe bağlı olarak pancar şekeri veya meyve suları ile bal katılmalıdır.
Daha sonra oda sıcaklığına kadar yaklaşık 30°C’ye kadar soğutunuz.
 Ortalama 30°C’deki Probiotik Boza paketinin tamamını içine katıp karıştırınız.
Oda sıcaklığında ortalama 6-8 saat bekleterek fermentasyon işlemini 
gerçekleştiriniz.
Daha sonra çırparak karıştırınız ve buzdolabına kaldırınız.
Ertesi gün isteğe bağlı olarak tarçın ekleyerek leblebi eşliğinde tüketiniz.
Probiotik Boza yaz ve kış aylarında sürekli tüketilebilecek probiotik fermente 
tahıl içeceğidir.
 
 
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR