Probiotik Ekşi Maya ( 1 Kutu )
Probiotik Ekşi Maya ( 1 Kutu )

Probiotik Ekşi Maya ( 1 Kutu )

Fiyat : ₺60,00(KDV Dahil)

5 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

İçindekiler:

İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler

Lactobacillus brevis, 

Lactobacillus plantarum, 

Lactobacillus helveticus, 

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus, 

Lactococcus lactis ssp lactis biovar diacetilactis, 

Lactococcus lactis ssp.cremocis, 

Lactobacillus acidophilus,

Saccharomyces cerevisiae, 

Saccharomyces boulardii.

Aktifleştirme Bilgisi:
1. Aşama :Maya paketinin tamamını 1/2 lt.lik kapağı kapalı cam kavanoz 
içinde 2 yemek kaşığı un, yarım çay bardağı içme suyu, 1 yemek kaşığı 
üzüm veya elma suyu ile karıştırınız, karışımı sıvı boza kıvamına getiriniz.
Ortam sıcaklığında ortalama 30° C’de 2 saati aşkın süre bekletiniz.
2. Aşama: Mayanızı daha güçlendirmek  ve çoğalmasını sağlamak için 
tekrar 2 su bardağı un ile 1 su bardağı içme suyu katınız. Karışım boza 
kıvamına gelecektir  Yine ortam sıcaklığında ortalama 30° C’de tekrar 2-3 
saati aşkın bir süre bekletiniz.
3. Kavanoz içindeki maya aktifleşecek ve gözenekli olarak artmaya devam  
edecektir.Yaklaşık olarak 450 gr. civarında mayanız olacaktır .
4. Bu aktifleşmiş mayadan tekrar ekmek yapımı için mayalık  100gr. kadar 
miktarını başka bir kapağı kapalı kavanoza aktarıp buzdolabına koyunuz.
5.Ekmek yapımı için  kalan mayanıza   tekrar bir miktar un ve içme suyu 
katarak kulak memesi diye  tabir edilen kıvama gelecek şekilde karışıtırıp, 
yoğurma işlemi yapınız 
6. 1kg. ekmek yapmak için elinizdeki yaklaşık 350 gr. mayayı, 600-650 gr.
 un ve 300gr. içme suyu ile karıştırarak yoğurma işlemi yapınız .

 

 

Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR