Probiotik Malt İçeceği Mayası  ( 6 Kutu )
Probiotik Malt İçeceği Mayası  ( 6 Kutu )

Probiotik Malt İçeceği Mayası ( 6 Kutu )

6 Adet Kutu - 30 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler;
Lactobacillus bulgaricus, 
Streptococcus thermophilus, 
Lactobacillus plantarum,
Lactococcus lactis ssp cremocis, 
Lactococcus lactis ssp diacetylactis, 
Lactococcus lactics ssp. lactis, 
Leuconostoc mesentorides ssp cremocis, 
Streptococcus diacetilactis.

Probiotik Malt İçeceği Mayalama Tarifi:

1. Malt unu veya malt ektratını içme suyu katıp karıştırarak  içilebilir sıvı 

hale getiriniz.

 1 Paket mayayı içine katarak iyice eriyene kadar karıştırınız .

    Tatlandırmak veya lezzet katmak için meyve suyu  katabilirsiniz

2. Fermantasyon için temiz ve strelize edilmiş kapağı kapalı cam kavanozları 

  tercih ediniz. Mayanın içinde erimiş olduğu malt sıvısını kavanozun 2/3’sini 

dolduracak şekilde  koyarak kapağını sıkı bir şekilde kapatınız.

    Kavanozun 1/3 boş kalmalıdır.

3. Ortalama 25-30 derece arasında ışık almayan bir ortamda bekletiniz.

    Her gün 1 kez kapağı bir tur açılıp tekrar kapatılmalıdır.

4. 1-2 hafta içinde fermentasyon tamamlandığında buzdolabına konularak 

    saklanmalıdır.

                                 NOT: İÇMEDEN ÖNCE ÇALKALAYINIZ

 

Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18 Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR