Probiotik Sirke Mayası ( 1 Kutu )

Fiyat : ₺15,00(KDV Dahil)

5 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

İçindekiler:

İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus, 

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus, 

Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii, 

Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti, 

Saccharomyces cerevisiae,

Sirke Mayalama  Bilgisi:
1. Sirke için öncelikle olgunlaşmış, ilaçlı olmayan veya çok iyi temizlenmiş  
    meyveler seçilmelidir. Çürük meyve olmamalıdır.
    Üzüm ve elma başta olmak üzere diğer meyveler sapları ve çekirdekleri 
    çıkarılmalı, dilimlenmelidir.
    Meyveler çok iyi yıkanıp, temzilenmelidir. Olgunlaşmamış meyveler tercih 
    edilir ise bal katılması uygun olur .
2. Sirke için istenilen miktar oranında cam kavanoz tercih edilmeli.
    1/3' üne meyve parçaları, 1/ 3' üne ise içme suyu katılmalı, 1/ 3'ü ise boş 
    kalmalıdır. Bu şekilde hazırlanmış kavanoza 1 paket mayanın tamamı 
    katılmalı ve iyice karıştırılmalıdır.
3.Kavanozun ağız kısmı bir kaç kalın kat olacak şekilde ince bez ile kapatılmalı,
   ağız kısmı güçlü bir lastik ile kapatılmalıdır. Dışarıdan içeriye her türlü 
   mikrobik bulaşmanın engellenmesi gerekmekte, içeriden dışarıya ise 
   fermentasyon sürecinde gaz çıkışı olmalıdır .
4.Fermentasyon için ortalama 25-30 derece arasında ışık almayan bir yer 
    seçilmelidir.
5. Her gün 1-2 kez olmak üzere steril bir kaşıkla karıştırma işlemi yapılmalıdır.
6. 1-2 hafta içinde fermentasyon tamamlanmış olacak, meyveler dibe 
    çöktüğünde , karıştırmadan 1 hafta aynı şekilde beklenecektir
7. Daha sonra kullanmak üzere sirke süzülecek, şişe ile kavanozlara 
    aktarılacak ve kapağı kapalı şekilde saklanacaktır.
    Sirkeyi saklamak için daha düşük sıcaklıklar tercih edilmelidir.