Probiyotik Peynir Mayası ( 6 Kutu )
Probiyotik Peynir Mayası ( 6 Kutu )

Probiyotik Peynir Mayası ( 6 Kutu )

6 Adet Kutu - 30 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.
Bizim Probiyotik Peynir Mayası Ürün İçerik Bilgisi
1.Mikrobiyal peynir mayası
2.Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius
3.Streptococcus thermophilus
4.Lactococcus lactics ssp. lactis
5.Lactobacillus helvetius
​6.Lactobacillus casei

Ürün Mayalama Bilgisi
1     Sütü 70 Dereceye Kadar Isıtınız Ve Ocağı Kapatınız
2.    Mayalama sıcaklığı olan 36-38 dereceye kadar Hızla soğutunuz.
3.    36 – 38 Derece Mayalama Sıcaklığındaki Sütün İçine Mayayı Katarak Karıştırınız.
4.    Mayaama Süresince 36-38 Derecelik Isıyı Sabit Tutmak İçin Kabınızın Etrafını Isısını Kaybetmeyecek Şekilde Sarınız.
5.    Mayalama süresi 1- 1,5 Saatten Sonra Süt Pıhtılaşacaktır.
6.    Bu Pıhtıyı Bıcak İle Enine ve boyuna dilimleyiniz.
7.    Temiz Bir Süzmeye Uygun Beze Dilimlediğiniz Parçaları Aktarınız.Bezi Kapatıp Üzerine Ağırlık Koyarak Suyunu 2 Saat Süzünüz.
8.    Peyniri İstediğiniz Kalıp Boyutlarında Dilimleyerek Salamura İçine Koyunuz.1 Gün Sonra Tüketebilirsiniz.
 
Salamura Tarifi :
1 Litre Suyun içine 150 gr. İyotsuz Tuzun ( Tercihen Kaya Tuzu ) Karıştırarak Eritiniz. Salamurayı Kaynatıp Soğutmanız Tavsiye Edilir. Su Olarak Süzülmüş Peynir Altı Suyunu Kullanmanızda Önerilir.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR