.
1. Seçenek / Dök ,Karıştır Ye ! Dök Karıştır İç!
Öncelikle süt ve süt ürünleri ile mama, dondurma, pasta ile soğuk/ılık yiyecek ve içeceklerinize bir saşenin tamamını katarak tüketilmesini öneriyoruz.Doğrudan tüketimde probiyotik bakterilerin aktifleşmesi için metabolizmadaki besinlerden yararlanım sağlanacaktır.1.seçenekte probiyotik bakterileri doğrudan tüketilmeye hazır hale getirmiş olacaksınız.
İçecek ve yiyeceklerinizin sıcaklığının 50°C'yi aşmama sına dikkat ediniz .
55°C'den sonra probiyotik bakterilerin etkinliği azalır ve yok olur. Günde 1 veya 2 saşe tüketiniz.
2. Seçenek / Fermente alternatifi
Öncelikle süt ve süt ürünleri ile mama, dondurma, pasta ile soğuk/ılık yiyecek ve içeceklerinize bir saşenin tamamını katınız.
Karıştırınız veya çalkalayınız.
Oda sıcaklığında ortalama 25°C-35°C arasında kalmasını sağlayınız
Fermantasyon için kışın 6-8 saat ,Yazın 4-6 saat bekleyiniz. Bu fermente olmuş olan sıvıdan ve yiyecekten 1 bardak veya 200ml tüketiniz.
Daha sonra kalan miktarı buzdolabında saklayarak her gün bir bardak veya 200 ml tüketiniz.
Fermantasyon ile ne kazanacaksınız?
1.Probiyotik bakterilerin sayısı çoğalacak ,milyarca probiyotik bakteri bu süreçte trilyonlarca olma şansı yakalayacaktır.
2.Probiyotikler ferment bir karakter kazanacak ,metabolizmada sürekli besinleri fermente eden bir formda olacaklardır.
3.Probiotik bakteriler karbonhidratları dönüştürüp KZYA kısa zincirli yağ asitleri olan antimikrobiyal maddeler üreteceklerdir
4.Probiotikler proteinleri sentezleyerek bakteriyosin dediğimiz doğal antibiotik olan Lantibiotikleri üreteceklerdir.
5.Probiyotiklerden sayısal ve niteliksel olarak maksimum yarar sağlamış olacaksınız.