Probiyotik Yoğurt Mayası ( 6 Kutu  )
Probiyotik Yoğurt Mayası ( 6 Kutu  )

Probiyotik Yoğurt Mayası ( 6 Kutu )

Marka : Bizim Maya

6 Adet Kutu - 30 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.
Laktoz,
İnulin (Prebiotik Lif) 
Starter kültürler 

Lactobacillus delburueckki ssp.bulgarius 
Streptococcus thermophilus,

Lactobacillus acidophilus, 
Lactobacillus rhamnosus, 

Lactobacillus plantarum, 
Bifidobacterium animals ssp.lactis

Ürün Mayalama Bilgisi

Probiyotik Yoğurt Mayalama Bilgisi

1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2. Mayalama sıcaklığı olan 45-47dereceye kadar soğumasını bekleyiniz
3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Probiotik Yoğurt mayası paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum  30 dakika bekleyiniz.
4. 45-47 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş olan  mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız
5. Mayalama süresi 7-8 saat arasındadır. Tam pıhtılaşma olmasını bekleyiniz
6. Mayalama süresince 45-47 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.
7. Mayalama süresi sonunda yoğurdunuzu buzdolabına koyunuz.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak
Probiotik yoğurdunuzu tüketebilirsiniz.
9. Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18derecede kullanacağınız ana kadar  saklayabilirsiniz. 
* 1lt’den 5lt’ye kadar her ölçekteki süt miktarı için 1 maya paketinin tamamını kullanınız
* Aktifleştirmede 1 çay bardağı ılık sütün içine 1 maya paketini kattığınızda ilk kez yapılıyorsa 1 çay kaşığı kadar taze yoğurt diğer tekrarında ise bu yapılan yoğurttan katılmasını ve birlikte karıştırarak eritilmesini öneriyoruz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Önemli Bilgi:

Ürünlerimizdeki yararlı ve probiotik bakteriler Fermentasyon ve Liyofilize yöntemleri ile üretilerek toz formuna getirilmiştir.
Bütün yararlı ve probiotik bakteriler ülkemizdeki floradan elde edilmiş olup ve tamamıyla  yerli üretimdir.
Ürünlerimiz içinde katkı ve koruyucu olarak hiç bir kimyasal madde bulunmamaktadır.
Ürünlerimiz içinde domuz ve domuz türevleri olan hiç bir ürün yoktur.
Vegan özellikte olan ürünlerimiz bitki besiyerleri fermentasyonu ile çoğaltılmıştır. Hayvansal proteinler içermezler.
Ürünlerimizdeki, Prebiotik Lif olarak Karahindiba kökünden elde edilen inülin ekstratı bulunmaktadır.
Bazı süt fermentasyonu için kullanılacak ürünlerimizde probiotik bakteri besiyeri olarak laktoz bulunur. 
Ürün paketleri 3 bariyerli ve  ısıya karşı koruyucu, mikrobik bulaşmalara  karşı hijyen sağlamaktadır.

 

Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18 Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR