ARTIBİOTİK Probiotik&Prebiyotik Meyve ve Sebze Fermente Mayası Fermentasyon bilgisi 1. Meyve ve sebzeler ilaçsız ve iyice temizlenmiş olmalıdır Az miktarlarda ve günlük olarak tüketilecek oranlarda ise meyve ve/veya sebzeler taze olarak ya sıkılarak suyu çıkarılmış ya da ezilmiş formda püre haline getirilmelidir . Çok miktarlarda her gün belirli oranlarda tüketilecek ise kaynatılmalı komposto formunda olmalıdır. 2. Kapaklı bir kavanoz içinde , ortam sıcaklığı olarak ortalama 30-40 derece aralığında 1 paket maya katılarak karıştırılmalıdır. 3. Yaklaşık olarak yazın 4- 6 saat, kışın 6-8 saat kapalı kavanoz içinde üzeri ışık almayacak ve ısısını kaybetmeyecek bir şekilde sarılmalıdır. Sürelerin daha fazla olması meyve ve sebzelerin sertlik ve olgunluk özelliklerine göre belirlenmelidir. 4. Fermentasyon tamamlandığında buzdolabında saklanmalıdır.
Not:Ürünleri serin ve kuru bir ortamta saklayınız
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.